preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
eLektire

Senj

 

 

Vijesti

Europski tjedan održivog razvoja, 30.9.2021.


Europski tjedan održivog razvoja je europska inicijativa koja se od 2015. godine obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i globalne ciljeve održivog razvoja. ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijative u Hrvatskoj.

Sedmi po redu europski tjedan održivog razvoja, pod motom „Misli globalno, djeluj lokalno“, učenici Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju u pratnji profesorica Anamarije Antić, Jasmine Rebrović i Ane Bajić, koja je ujedno i nositeljica ovog projekta, obilježili su ekološkom volonterskom akcijom sakupljanja i razvrstavanja otpada te čišćenja okoliša. Volonterska akcija dio je školskog projekta „Litter is pollution, you're the solution“, a nositelj je Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića u suradnji s Gradskim komunalnim društvom Senj čiji su djelatnici (Snježana Tomljanović, Toni Žunić, Nikola Čupić, Matea Prpić) naš projekt dočekali s oduševljenjem, opskrbili nas svom potrebnom opremom te nam bili na raspolaganju za vrijeme provođenja ove akcije.

Akcija se provela na nekoliko lokacija u gradu; lokacije su izabrane u dogovoru s učenicima te su oni odabrali ona mjesta na kojima najčešće provode slobodno vrijeme, druže se i šetaju svoje ljubimce.

Kako smo naš projekt objavili i na platformi eTwinning, postao je vidljiv ostalim članovima te tako i dostupan svim zainteresiranim školama, od kojih nam se pridružila i jedna škola iz mjesta Nilufer u Turskoj koja će istu inicijativu provesti u svom gradu te tako udružiti naše dvije škole u postizanju višeg cilja.

Učenicima su za vrijeme akcije podijeljene plastične bočice s pićem za okrjepu, koje su, nakon korištenja, vraćene u školu te shodno reciklirane (prikupljanje novca od povratne ambalaže, humanitarna akcija „Čep za hendikep“)

Iako veliki događaji privlače mnogo ljudi i podižu svijest o važnim pitanjima, mali događaji pokazuju kako je svaka mala akcija važna te da svatko može napraviti razliku, pa su tako i naši učenici dali svoj mali, ali veliki doprinos te postali dio europske inicijative.

Ana Bajić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Danijela Vukelić   datum: 4. 10. 2021.

 


Upis u I. razred


Tražilica

Iz virtualnih učionica

Priloženi dokumenti:
Engleski jezik.pdf


 

 


stručno usavršavanje

ettaeduprijava

 

 


Raspored sati

Priloženi dokumenti:
2019-2020.jpg


290. obljetnica škole


Spomenica


eTwinning


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Prirodoslovna lepeza


E-learning portal


Pro Po Li

PROmoacija Poduzetništva i Obrta među srednjoškolcima u LIčko-senjskoj županija


Poduzetništvo i obrtništvo je IN


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2014.

Ukupno: 230182
Danas: 38
preskoči na navigaciju